torsdag 21 april 2011

Varningar!

Jag är trött på alla varningar om att du får mystiska sjukdomar om du äter 'det där' eller det kommer att växa svampar ur näsan om du sniffar 'det där'. Vad du än äter så kommer det att skada dig i stora mängder.

Låt oss säga att du bestämmer dig för att äta 15 kilo frusna ärtor. Då kommer du antagligen att få magcancer eller någon form av vitaminförgiftning. Okej, vissa varningar är bra som stopp-skyltar och trafikljus men man får lätt uppfattningen att man inte borde äta överhuvud taget för att undvika risken att få cancer eller utslag.

Jag säger att så länge men inte överdriver och slukar ett helt kylskåp så är det okej att äta det mesta. Det finns säkert mat som är mer cancerframkallande än annan och sjävklart skall man inte bara äta till exempel chicken nuggets. Men om dina matvanor är någorlunda varierade kan du nog vara ganska lugn.

Det jag vill säga är att media ofta överdriver sådana här saker. Som det gamla ordspråket säger "Man gör en höna av en fjäder".

1 kommentar:

  1. Jag tycker lite som du. Om man äter en lagom varierad kost och sköljer maten. Köper lite mer av det ekologiska så kan det ju hända att risken inte blir lika stor att man blir sjuk. Tillskillnad om man stoppar i sig mycket besprutad mat hela tiden som kan innehålla många konstiga ämnen.

    SvaraRadera