tisdag 7 juni 2011

Ett päron till farsa i Frankrike?

När jag var väldigt liten bestämde sig min familj för att åka på en resa till Frankrike med några av pappas kompisar. En dag var det ganska molnigt och även fast min mamma tjatade så vägrade min pappa att använda solkräm.
Senare framåt kvällen ser han ut som en kräfta. När han har gått och lagt sig känner han att det gör för ont för att sova så han går upp och letar upp en kräm. Han smörjer in sig men det hjälper inte. Fem minuter senare går han upp igen och testar en annan kräm och ovanpå detta puder. Nu har en enda stor gröt på ryggen. Det är nu han tar upp en flaska och läser på den. Han ser att det står baby öl och han vet att det är tyska för babyolja och tänker att det måsta vara en bra kräm så han häller på den och hoppas på lindring. En liten stund senare kommer det isande skrik av smärta från honom. Han visar flaskan för mamma som kan lite bättre tyska och hon förklarar att det är hårborttagningsmedel (innehållande babyolja) som bränner bort allt hår. Han rusar in i duschen och överger tanken på en skön natts sömn.
Nästa dag inser vi att vi inte kan vara på stranden så vi åker till bergen till något som heter Grand Canyon du Verdon. Vi hyr en liten trampbåt och åker runt lite på sjön och floden. Vi trampar in i en hyfsat smal passage. Helt plötsligt ser vi ett vattenfall till höger om oss. Innan vi hinner reagera har vi dragits rakt in i det och båten börjar fyllas med vatten. Pappas kompis Mats som vägrat trampa och istället filmat alltihop medan min pappa trampat får nu kameran genomvåt. Pappa som trampar febrilt lyckas inte komma bort från vattenfallet utan istället för att komma ut åker vi längre in i vattenfallet och klipporna bredvid det. Efter en stund kommer vi ut, pappa hittar på några svordomar och sedan åker vi tillbaka.
Efter det gjorde min pappa inte så mycket mer som var minnesvärt under den resan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar