söndag 29 maj 2011

Gratis buss till alla!

Det är ytterst få idag som åker kollektivtrafik! Hur kommer detta sig? Vanligtvis för att det är dyrt och ofta krångligt, det behöver inte vara såhär och ifall den kommande generationen ska vara någorlunda miljömedvetna måste det vara naturligt för dem att kunna ta tåget in till staden. Alla håller nog med om att vi måste ha ett alternativ till bilar, som är tillgängligt för alla i Sverige.

Varje dag åker många människor in till sitt jobb, alla dessa människor kör ofta sin bil ensamma, bilen förstör naturen och kostar ofantliga mängder pengar varje månad. Det är bara dåligt för alla i slutändan!

I många år har det snackats om att bli miljömedvetna och skrota bilen, men det är ingen som gör det för att det skulle ha alldeles för stor påverkan på deras dagliga rutiner. Ifall vi haft gratis tåg och buss hade dem inget att förlora på att skrota sin bil. Jag går personligen till skolan varje dag, men alla har inte den möjligheten. Ifall man bara kunnat hoppa på en buss närsomhelst så hade det mesta löst sig. Det ska vara en rättighet att kunna ta sig till sitt jobb utan att förstora miljön.

1 kommentar:

  1. Ditt sas barn man säger förstöra inte förstora

    SvaraRadera