torsdag 26 maj 2011

Ungdomsrökning

Forskning har visat att rökning skadar den fysiska hälsan. Tobak är dessutom cancerfram-kallande. På senare tid har rökningen blivit vanligare bland fler ungdomar. Jag tycker inte att ungdomar ska börja röka i tidigt ålder. Ungdomarna borde välja ett hälsosammare liv genom att träna och äta nyttigare mat. Rökningen skadar inte bara kroppen utan påverkar även det ekonomiska läget.

Jag tycker att den största nackdelen med rökning är att kroppen kan utveckla cancer, som är en plågsam sjukdom, som i många fall leder till döden. En annan nackdel är man skadar inte bara sig själv utan andra människor som barn, vuxna och äldre. Det är en stor risk att barn till rökande föräldrar också börjar röka.

En fördel av att röka kan vara att pesonen känner en gemenskapmed andra som röker bland sina vänner.

Att röka är en vana. Om folk ska bli av med en vana ska man ersätta den med något annat. Detta är inte så enkelt eftersom det handlar om en beteendeförändring. För att förändringarna ska vara ska den nya sättet vara regelbundet man ska få stöd i att känna igen dessa situationer som kan bryta det nya sättet och hamna igen i det gamla mönstret.

För att glöma bort rökbehovet kan man istället gå på promenad eller gå och träna. Det viktigaste är att man tänker på någonting annat tills att beroendet minskar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar