tisdag 18 januari 2011

Bygga Sportcenter i Ljungskile!

Varje dag pendlar flera ungdomar mellan olika städer för att ta sig till sina sporter. Bara på grund av att det inte finns många sporter alls i Ljungskile. Så ska det inte behöva vara, barn och ungdomar borde få kunna välja på andra sporter än bara fotboll och tennis utan att de ska innebära långa resor fram och tillbaka varje dag.

Tänk vad bra det skulle vara med lite nya sporter i Ljungskile!
Det skulle ge alla en chans till motion och skulle även göra Ljungskile till ett roligare ställe.

Många ungdomar har inte tid till att träna eller gå i någon sport med tanke på att skoldagarna kan vara väldigt långa. Då är det jobbigt och svårt att hinna ta sig till närmaste sportcenter eller liknande ställe. Med ett sportcenter i Ljungskile skulle alla få en chans till motion.

Visst skulle det vara kul med ett sportcenter i Ljungskile?! Som till exempel judo, bordtennis eller simning! Om man till exempel skulle bygga en simbassäng i Ljungskile då skulle alla kunna få simma, bada och få motion samtidigt som de har kul.

Min åsikt är att de människor som motionerar regelbundet mår mycket bättre. Man får en gladare inställning och man orkar med mycket mera. Barn och ungdomar orkar med skolan, de orkar vara aktiva och de orkar med läxorna. De skulle även ge idrottslärarna en chans att undervisa i lite annorlunda sporter utan att behöva åka in till närmaste stad.

Att bygga ett sportcenter i Ljungskile skulle även hjälpa att stoppa fettman. Fettman har blivit ett större problem i Sverige och andra delar av Västvärlden. Som barn är det viktigt att äta mycket och nyttigt, men om man inte motionerar något kan man inte vräka i sig hur som helst.

Många barn går direkt hem och sätter sig vid datorn, sedan sitter de där resten av dagen och detta blir en daglig rutin. Alla dessa saker ger dåliga konsekvenser, som till exempel sjukdomar.

Ett sportcenter skulle hjälpa barn, ungdomar och vuxna och skulle förebygga hälsoproblem. Det skulle hjälpa alla, så varför inte?

5 kommentarer:

  1. jag håller helt enkelt med. jag vill också ha ett sports center som är närmare. varför ska man behöva åka runt 2 mil bara för att ha en sport. jag går själv i en sport, det blir ju bara plus om man går i en annan sport. det är ju även roligt att prova på olika sporter.

    SvaraRadera
  2. jag håller med Ernst, det tar för lång tid att ta sig till träningen, det hade varit mycket enklare om man kunnat ta cykeln istället! Och det blir ju också större möjligheter till olika sorters träning.

    SvaraRadera
  3. Jag är helt med dig, det hade varit jätte bra med ett sportcenter i Ljungskile. Det hade inte behövt vara alla sporter. Vi har ju t.ex. redan fotboll och tennis och ridning. Men en simmbassäng, friidrott och andra grejer som vi inte har har, hade varit bra. Det hade varit bra med lite olika sporter att välja mellan här i Ljungskile, så man slipper åka så långt om man vill träna.

    SvaraRadera
  4. Jag håller med!

    Det vore jätte bra att ha ett sportcenter i Ljungskile. Alla kanske inte tycker om att spela tennis och fotboll därför borde de också ha en chans att få hålla på med någon sport de tycker om.

    Simhall tycker jag låter som en jätte bra ide då skulle säker jätte många fler ungdomar motionera och orka mer i skolan. Det skulle säkert också uppskattas av äldre personer som inte orkar åka in till Uddevalla för att simma lite.

    SvaraRadera
  5. Jag tycker också att det vore jättebra med ett sportcenter här i Ljungskile.

    Dels för att stoppa fettman med mera som du nämde och att ha ett sportcenter skulle även kunna skapa lite fler jobb för ungdommar och dem äldre som är arbetslösa.

    jag tycker själv att det vore kul att ha fler sportmöjligheter i ljungskile. jag tror att det skulle vara betydligt mer människor i ljungskile som skulle träna istället för att sätta sig vid datron, om det fanns ett sportcenter.

    SvaraRadera