måndag 24 januari 2011

Fler jobb åt unga ...

Under tredje kvartalet år 2010 var ungefär var fjärde svensk ungdom under 25 år som aktivt sökte arbete arbetslös. Sverige har just nu den 10:e högsta ungdomsarbetslösheten inom EU. Så borde det inte vara...

Jag tycker att Sverige borde producera fler jobb åt ungdomar. Det finns så många unga i dag som behöver ett jobb, som lever på bidrag från staten. Det kan ju vara så att vissa ungdom som vill ta ett sabbats år och jobba lite för att slippa ta studielån när de väl börjar studera.

Eller så vill de rent av inte läsa vidare överhuvudtaget. Det finns ju också de personer som är lata och inte vill arbeta eller plugga, dem är det inte ett dugg synd om.

Arbetslösheten bara stiger bland unga i dag och jag tycker att det är dags att göra något åt saken. Man kan inte blunda för verkligheten. Ungdomsarbetslösheten borde vara ett av regeringens viktigaste frågor, för ungdomarna nu är Sveriges framtid.

Jag tror att det borde vara mer egenföretagare, på så sätt skulle det bli fler jobb. Det finns t.ex ungdomar som e grymma på datorer så varför inte utnyttja det?

Om det skulle bli enklare för ungdomar att söka/få jobb skulle de betala skatt till staten och staten skulle slippa betala ut bidrag till dem. På så sätt skulle landet få bättre ekonomi. Ungdomarna skulle också köpa mer föremål, kläder och mat och på så sätt skulle det gå bättre för företagen som producerar och butikerna som säljer. Om det blir mer försäljning i Sverige skulle det också leda till mer arbeten .

Allting i landet hänger ihop...





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar