fredag 21 januari 2011

Café/Mc´Donalds i Ljungskile!

I Ljungskile finns det ingenting! Speciellt inte för ungdomar. Det finns ett café, (fast dit går typ ingen) och så finns det Sunes/Mitt i prick.

Det bor faktiskt 3000 personer här, och vi förtjänar samma saker som de större städerna!
Varför inte bygga ett Espresso house, Starbucks eller bara ett vanligt Mc´Donalds? Jag tror att det hade blivit en stor succé.

Busstiderna är inte alltid speciellt bra anpassade till när man slutar, eller tvärt om för den delen. I bland måste man vänta i upp till en timma på bussen. Då skulle det vara bra och kunna gå in och sätta sig någonstans under tiden. Speciellt nu på vintern när det är så kallt och slaskigt. Där skulle man kunna prata med kompisar, ta något att äta, göra läxor eller bara sitta av tiden.

Varför ska de egentligen bygga ett till Burgerking ute vid Torp? Det ligger ju ett Mc´Donalds precis bredvid. De kommer ju dessutom bara försöka konkurrera ut varandra, och varför ska man ha två nästan exakt likadana saker på samma plats? Jo det är bara för att Uddevalla är en lite större stad! Men seriöst, ska de verkligen behöva 3 Mc´Donalds och ungefär 100 caféer? Det tycker inte jag! De pengarna skulle man kunna använda för att bygga något sådant här i Ljungskile istället.

TÄNK PÅ DE SMÅ SAMHÄLLENA OCKSÅ!

6 kommentarer:

  1. Jag håller definitivt med dig.
    Det är jätte dåligt att de inte finns något snabbmats ställe som McDonals i Ljungskile.
    Det skulle verkligen behövas och skulle absolut bli omtyckt.
    Jag tycker också att det där med all väntan på bussarna är ett stort problem, eftersom det inte finns något ställe man kan sätta sig och vänta så blir det ju att man bara står och väntar i kylan. I Ljungskile finns det ju för det mesta bara pizzarior som man kan sätta sig ner och ta det lugnt på, men då gäller det ju att man ska käka pizza också, och det är ju inte varje dag man ska göra det. Det skulle vara bra med ett ställe där man bara kan sätta sig ner och ta ett snabbt mellanmål, kanske en hamburgare, kaffe eller kanske en sallad?
    Jag jätte förvånad när jag hörde att de skulle byggas ett Burger King vid torp. Det är ju helt onödigt tycker jag. Det är ju Ljungskile som skulle behöva ett Burger King!

    SvaraRadera
  2. Bra argument "kungen". Det skulle vara roligt att ha ett Mcdonalds i Ljungskile fatiskt! Gott men kanske lite onyttigt, det hade säkert blivigt väldigt populärt. Men då hade säkert många också blivigt feta... Och ja, det är ganska konstigt att vi inte har några bra cafén här i ljungskile. Vårat lilla samhälle lockar ju många turister, och motorvägen går ju rakt förbi, så man skulle nog göra stora vinster om man hade ett Mcdonalds här.

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  4. Jag tycker definitivt att det skulle finnas både Mc Donalds och café i Ljungskile. Ett Mc Donalds skulle varit bra för att det är ett snabbmat ställe, och när man reser är det ganska praktiskt att äta där. Och i med att det går en motorväg mitt i Ljungskile så hade ju "turisterna" lätt kunna svänga av och bara ta en paus på Mc Donalds.
    Ett café skulle varit trevligt, det finns iof redan ett café men det är nästa aldrig någon där, så om man skulle piffa till det lite så tror jag att det skulle bli jätte bra. det skulle kunna vara ett ställa för ungdomar att softa/snacka/hänga på. Man skulle ju också kunna ha lite spel på cafét också.

    SvaraRadera
  5. Jag tycker också att ett McDonald eller ett sorts cafe mer tillägnat ungdommar hade varit en super ide! Det skulle nog vara väldigt populärt och det är ett fint tillfälle att umgås med sina vänner och lära känna nya personer.

    Men det hade nog inte bara varit populärt bland ungdommarna, även vuxna, yngre barn m.m hade nog uppskattat ett mysigt cafe eller ett McDonald. Dock så kommer ju självklart den frågan "hur hälsosamt är det?" Jo, där kommer ju den negativa saken, men även på ett vanligt cafe behöver ju inte allt vara super nyttigt heller.

    Eftersom vi bor nära motorvägen hade nog många svängt av vid ett McDonalds eftersom det är mycket populärt för människor i blandade åldrar.

    Det finns många posetiva punkter, men negativa finns ju också.

    SvaraRadera