tisdag 25 januari 2011

Öppna Uddevallasjukhus akutmottagning nu!

För några år sedan stängdes Uddevallasjukhus akutmottagning för att man skulle spara lite pengar. Det ledde till att alla som råkade ut för olyckor var tvungna att åka ända till Nälsjukhus som ligger mellan Trollhättan och Vänersborg. Om du t.ex. bor på Orust måste du åka ganska långt innan man kommer fram till Nälsjukhus om du råkar ut för en olycka. Om det är något allvarligt som en bilolycka så handlar det om sekunder innan man förblöder.

Personalen på Näl sjukhus mår antagligen inte så bra för de får in dubbelt så många om man jämför när Uddevallasjukhus också hade en akutmottaning. Frågan är då tycker politikerna att det är bättre att spara pengar än att rädda liv! Därför vill jag att Uddevallasjukhus akutmottagning ska öppnas igen.

För det första räddar man liv. För det andra mår personalen bättre när de inte är så stressade som de är på Näl. För det tredje känner sig människor mer trygga när de vet att det inte är så långt till deras närmaste akut.

Därför ska man öppna Uddevallasjukhus akutavdelning nu! Då skulle de som råkar ut för en olycka på Orust kunna åka till Uddevallasjukhus och få vård mycket snabbare än om de skulle vara tvungna att åka ända till Näl.

1 kommentar: